Szegi Medical logo header

Bőrgyógyászat

Anyajegyek vizsgálata (melanomaszűrés), szexuális úton terjedő fertőzések (STD), pikkelysömör kezelése (psoriasis), pattanásos, aknés bőr, rosacea, seborrhea, korral járó bőrelváltozások, vírusos szemölcsök, gyermekbőrgyógyászati kórképek, foltos hajhullás, allergiateszt, arcfiatalítás, izzadásgátlás, hegkezelés.

Egyedülálló lézeres kezeléseinkkel klinikailag bizonyított és hatékony megoldásokat is kínálunk.

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve a szakrendeléseken át egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk konzultációra!

Mit takar a bőrgyógyászat?

A bőr a legnagyobb szervünk és érzékszervünk. Védi testünket a sérülések ellen, megakadályozza, hogy veszélyes anyagok, kórokozók jussanak a szervezetbe, védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben, megelőzi a kiszáradást, szabályozza a testhőmérsékletünket, valamint különféle ingereket is továbbít.

Bőrünk állapota tükrözi belső egyensúlyunk felbomlását, betegségei kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is. Nemcsak egészségi, esztétikai, de lelki problémát is jelenthetnek. Sok esetben a bőrön jelentkezik számos belső szerveket érintő megbetegedés, így a betegeket először a bőrgyógyász látja, az ő feladata, hogy ezen tünetek okára bukkanjon. A tapasztalat szerint jobban megviselik a betegeket a bőrtüneteik, mint a jól „elrejthető” belsőszervi betegségek.

A bőrgyógyászat a bőrt és függelékeit (haj, szőrzet, körmök, verejtékmirigyek), továbbá a külső nemi szervek betegségeit, illetve jó- és rosszindulatú elváltozásait vizsgálja, kezeli, de a megelőző jellegű szűrések is feladatai közé tartoznak, mint például az anyajegyszűrés.

Kiemelkedő bőrgyógyászati készülékeink


A Szegi Medical Center-ben is elérhető a FotoFinder Bodyscan ATBM bőrdaganatok diagnosztizálásában kiemelkedő eredményre képes készülék. A FotoFinder ATBM a mesterséges intelligenciát használó szoftverének és az 50 MP-es kamerájának együttes használatával a megváltozott anyajegyek automatizált és gyors felismerésében a leghatékonyabb orvosi segédeszköz.

Míg a digitális dermatoszkópia tökéletesen lehetővé teszi egyetlen anyagjegy hosszú távú megfigyelését, a teljes bőrfelület ellenőrzését nem könnyű végrehajtani, különösen, ha a páciensek több anyajeggyel rendelkeznek. A klinikai képek összehasonlítása szabad szemmel olyan időigényes eljárás, amely gyakran nem biztosít megbízható eredményt.

Az FotoFinder Bodyscan ATBM [Automated Total Body Mapping] automatizált teljes körű test feltérképezés eljárásával könnyen végrehajtható a teljes bőrfelület vizsgálata. A FotoFinder Bodyscan ATBM rendszer segít összehasonlítani a képeket és megtalálni az új és a megváltozott anyajegyeket. A FotoFinder Bodyscan ATBM rendszer automatikusan elemzi a háttérben levő változásokat.

A FotoFinder által használt Moleanalyzer [Anyajegyelemző] szoftvere a rosszindulatú melanoma korai felismerését szolgáló diagnosztikai segédeszköz, nagyfokú érzékenységgel és kóros megjelenés felismeréssel.

A felhasznált algoritmusok többsége katonai légi felderítő küldetések alatt lett kifejlesztve, melyek segítettek olyan algoritmus kifejlesztésében is mely jellemzők járulnak hozzá legjobban a jóindulatú és a rosszindulatú elváltozások közti megkülönböztetéshez.

Az atipikus anyajegyek megjelölhetők, majd kivizsgálhatók a FotoFinder cég digitális dermatoszkópjával.


A Full HD video medicam 1000 kamera új mérföldkő a dermoszkópia, a trichoszkópia és a videó dokumentáció terén. Az anyajegyek és a haj tökéletes mikroszkopikus felvételeit rögzíteni lehet a FotoFinder Medicam 1000 segítségével. A reflektoros megvilágítás, nagyteljesítményű számítógép által vezérelt LED lámpái lehető teszik azt, hogy a bőrről és a körmökről briliáns makro és panoráma képeket készüljenek.

A fentiek és annak tükrében, hogy napjainkban a diagnosztizált melanomák, a bőrdaganatok száma folyamatosan nő, így a korai diagnosztizálás kiemelkedően fontossá vált, s ebben a FotoFinder ATBM a legjobb választás anyajegyszűrésre és korai bőrdaganatok kiszűrésére.

Bőrgyógyászati vizsgálat menete

 • A bőrgyógyász részletesen kikérdezi a pácienst a tüneteiről, mely elsősorban a bőrre vonatkozik, bár minden más korábbi betegség is fontos lehet. A bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet.
 • A fizikai vizsgálat során a klinikumtól függően nemcsak az érintett régió kerül vizsgálatra, hanem esetenként az egész testfelszín is. Anyajegyvizsgálat esetén az egész testfelszín részletes vizsgálata egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik.
 • A bőrbetegségek egy részében sor kerülhet szövettani mintavételre, illetve további vizsgálatokra (labor, gomba és mikrobiológiai mintavétel). Történhetnek egyéb kiegészítő vizsgálatok is, mint az allergiavizsgálat, epicutan tesztelés, kontaktallergia/érzékenység igazolására, stb.
 • Terápia beállítása, megbeszélése.
 • Jóindulatú bőrdaganatok, vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel, lézerrel

Meglévő kezelési lapjait és laborleleteit mindig hozza magával a vizsgálatra, mivel ez az orvosnak hasznos információval szolgálhat. Kérjük, gondolja át, mikor, hol és hogyan kezdődtek panaszai, miként változtak az idő múlásával – betegség lefolyása -, volt-e már hasonló tünete valamikor, illetve korábbi kezelések történtek-e.

A bőrgyógyászának fontos tudnia, ha allergiás valamilyen gyógyszerre, ételre, növényre, pollenre. A rendszeres, vagy alkalmi gyógyszerek, természetgyógyászati, kozmetikai szerek szedése, valamint külső alkalmazása is jelentőséggel bírhat.

Közép-európai lézercentrumunkban az általános bőrgyógyászat mellett szakorvosaink szépészeti, esztétikai, sebészeti bőrgyógyászati kezeléseket is végeznek.

A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák, melyekkel hozzánk fordulnak:

 • Psoriasis
 • Ekcéma (kontakt dermatitis, ill. egyéb allergiás kórképek is)
 • Akne – pattanásos- és problémás bőr
 • Rosacea
 • Seborrhea
 • Ageing – idősödő bőr, korral járó bőrelváltozások (keratosis seborrhoica, fibromák)
 • Gombás, bakteriális fertőzések
 • Vírusos szemölcsök (verruca, condyloma, molluscum)
 • Gyermekbőrgyógyászati kórképek
 • Foltos hajhullás
 • Anyajegyek vizsgálata (melanoma szűrés)
 • Szexuális úton terjedő fertőzések

A bőrjelenségek lehetnek hevenyen kialakuló, sokszor szubjektív panasszal is kísért bőrbetegségek. Például csípés, allergiás bőrbetegségek, csalánkiütés, vagy fertőzések, úgymint bakteriális, gombás és vírusos fertőzés. Lehetnek krónikus, évek óta fennálló bőrtünetek, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma.

A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) hosszú ideig észrevétlenül maradhatnak, mert panaszt nem okoznak, és/vagy rejtett régiókban (hajlatokban, genitális régió, talp) helyezkednek el. Rosszindulatú bőrdaganat kizárására évente indokolt és javasolt felkeresni a bőrgyógyászt!

Vannak bőrjelenségek, melyek valójában nem tekinthetők betegségnek. Ilyenek lehetnek a bőr jóindulatú növedékei (pl. a hajlatokban, nyakon megjelenő fibrómák), melyek elsősorban esztétikai problémát okoznak, vagy a lokalizáció miatt zavaróak, így eltávolításukra kozmetológiai indokkal kerülhet sor.

Hogyan készüljön a bőrgyógyászati vizsgálatra?

Tiszta bőrfelülettel, körmökkel és hajjal érkezzen. Lehetőség szerint ne kenjen semmit az elváltozásra a vizsgálat előtt. A bőrgyógyász a konkrét diagnózis érdekében megvizsgálhatja a teljes bőrfelszínt, hajat, körmöket.

Az általános bőrgyógyászati vizsgálat nem jár fájdalommal. Az egyes esztétikai beavatkozások, illetve kisebb műtéti, lézeres beavatkozásoknál a kellemetlenségek elkerülésére helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

Bizonyos kezeléseket, vizsgálatokat napsütötte bőrön nem célszerű végezni, mert az UV-sugárzás hatására megváltozik a bőr immunológiai felépítése.

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve a szakrendeléseken át egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk konzultációra!

Orvoscentrumunk a mai legmodernebb technikával bíró, Közép-Európában egyedülálló lézerparkkal rendelkezik!

Rendelkezésre állnak különféle lézerkezelések (CO2, ER, Nd-YAG, stb.) mellett rádiófrekvenciás kauter, Excimer 308 kezelések is.

 • Aknés, tág pórusú, problémás bőr hegek
 • Fogyási, terhességi csíkok,
 • Fénykárosodott bőr,
 • Jóindulatú bőrelváltozások,
 • Teleangiectasiák,
 • Értágulatok,
 • Érkezelések (seprűvénák),
 • Rejuvenáció, bőrfiatalítás, ránctalanítás
 • Szőrtelenítés,
 • Zsírbontás,
 • Psoriasis,
 • Foltos hajhullás,
 • Szeplők,
 • Ekcéma,
 • Prurigo,
 • Lichen sclerosus et atrophicus
Forrás: https://www.almalasers.co.in/

Bőrgyógyászat árak

Bőrgyógyászati szakorvosi konzultáció30 000 Ft
Bőrgyógyászati szakorvosi kontroll (3 hónapon belül)24 000 Ft
Anyajegy eltávolítása - 1 képlet sebészeti eltávolítása (irányár) *60 000 Ft
Anyajegy eltávolítása - 2 képlet sebészeti eltávolítása (irányár) *70 000 Ft
Anyajegy eltávolítása - 3 képlet sebészeti eltávolítása (irányár) *80 000 Ft
Anyajegyszűrés dermatoszkóppal első vizsgálat29 900 Ft
Anyajegyszűrés dermatoszkóppal kontroll24 000 Ft
Anyajegyszűrés FotoFinder-rel (anyajegyek számítógépes vizsgálata és rögzítése digitális dermatoszkóppal) - 40 db43 000 Ft
Benőtt köröm lézeres mûtét - egy oldal60 000 Ft
Benőtt köröm lézeres mûtét - kettõ oldal110 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 11-15 db48 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 1-3 db28 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 16-20 db53 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 21 db-tól (irányár!)58 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 16-20 db38 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1 cm alatti nagyságú; 7-10 db43 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1-2 cm nagyságig; 11 db fölött (irányár!)68 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1-2 cm nagyságig; 1-3 db28 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1-2 cm nagyságig; 4-6 db43 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 1-2 cm nagyságig; 7-10 db53 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 2 cm-nél nagyobb; 1-3 db33 000 Ft
Bőrfelszíni növedékek eltávolítása (vírusos szemölcs - fibróma) 2 cm-nél nagyobb; 4-6 db48 000 Ft
Condylomaeltávolítás + szövettan (5 lézióig)28 000 Ft
Condylomaeltávolítás + szövettan (5 lézió felett)38 000 Ft
Excimer Pikkelysömör és Pigmenthiány kezelés - 15 perc, egyszeri alkalom (1x15perc)17 900 Ft
Excimer Pikkelysömör és Pigmenthiány kezelés - 150 perces bérlet (5*30 perc)102 900 Ft
Excimer Pikkelysömör és Pigmenthiány kezelés - 300 perces bérlet (5x60perc)188 900 Ft
Excimer Pikkelysömör és Pigmenthiány kezelés - 75 perces bérlet (5x15 perc)58 900 Ft
Excimer Pikkelysömör és Pigmenthiány kezelés - Szakorvosi konzultáció 1. alkalommal, mely tartalmazza a teszt lövés árát30 000 Ft
Gyulladt atheroma, furunculus, carbunculus feltárása35 000 Ft
Izzadásgátlás (botulinum toxin) - orvosi indikációval150 000 Ft
Hajszálértágulat-kezelés lézerrel (50 Ft-os nagyságú területen)24 500 Ft
Ránc- és ajakfeltöltés - Hialuronsavas ajakfeltöltés (irányár!)120 000 Ft
Ránc- és ajakfeltöltés - Hialuronsavas ráncfeltöltés (irányár!)93 000 Ft
Receptfelírás vizsgálat nélkül (rendelési időben, rendszeresen szedett gyógyszer)(recept)5 000 Ft
Rosacea lézeres kezelése területenként (10x10 cm bõrfelületen)48 000 Ft
Rosaceakezelés - homlok és szemöldökök közötti rész alkalmanként33 000 Ft
Rosaceakezelés - orcák alkalmanként53 000 Ft
Rosaceakezelés - orrtő, orrnyereg alkalmanként43 000 Ft
Rosaceakezelés - teljes arc (orcák, orr, homlok) alkalmanként88 000 Ft
Seprűvéna lézeres kezelése területenként (10x10 cm bőrfelületen)48 000 Ft
Szövettan mintánként18 000 Ft
Tályogfeltárás (egyszerű) helyi érzéstelenítéssel35 000 Ft
Tûzfolt, pigmentfolt lézeres kezelés - 10x5 cm területen43 000 Ft
Varratszedés szakrendelőnkben15 000 Ft
Seprűvéna lézeres kezelése Lutronic Clarity II.-vel - 20 perces kezelés (a kezelés tartalmazza a bőrgyógyász szakorvosi konzultációt is)65 000 Ft
Seprűvéna lézeres kezelése Lutronic Clarity II.-vel - 3*20 perces kezelés (a kezelés tartalmazza a bőrgyógyász szakorvosi konzultációt is)180 000 Ft
Készenléti díj
(nem jött el, vagy 24 órán belül nem mondta le időpontját)
9 900 Ft
*az árak elhelyezkedéstől és nagyságtól változhatnak

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az árlistában feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t.

Tetszik, megosztom!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email