Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika

egyedülálló géppark

Európa vezető lézercentrumaként többek között ilyen gépekkel dolgozunk a te szépségedért, mint: Alma Lasers, Hydrafacial®, Cocoon Medical

kedvező árak

Folyamatos akciókkal és kedvező ajánlatokkal támogatjuk álmod megvalósitását.

Részletfizetési lehetőség!

szakértő csapat

Szakorvosaink nagy tudással és több éves tapasztalattal rendelkeznek szakterületükön, minden kérdésedre örömmel válaszolnak, hogy te a legjobbat kaphasd.

maximális figyelem

Bármilyen kérdés, kérés esetén örömmel állunk rendelkezésedre.

Nálunk nincs lehetetlen, keress minket bizalommal.

Napjaink egyik leggyakoribb esztétikai és egészségügyi problémája a genetikai adottságokból, vagy az idő múlásával kialakuló megereszkedett szemhéj. Noha sajnos bőrünk rugalmasságának elvesztését, valamint a genetikánkat vajmi kevéssé tudjuk befolyásolni, mégis van megoldás a zavaró bőrfelesleg eltüntetésére. A szemhéjplasztika gyors és látványos eredményt kínál a megereszkedett szemhéjak kezelésére! A pozitív egészségügyi hatásain kívül az esztétikai változások mellett sem mehetünk el szó nélkül. A szemhéjplasztikának köszönhetően a tekintet kinyílik, az arc üdébbnek hat, sőt akár 5-9 évet is letagadhatunk korunkból!

A szemhéjplasztika indikációi:

 • csökkent magabiztosság
 • csökkent komfortérzet
 • a szempillára nehezedő
 • bőrfelesleg szűkíti a látómezőt
 • a bőrfelesleg miatt olvasási, filmnézési nehézségek merülnek fel
 • a bőrfelesleg akadályozza
 • a biztonságos autóvezetést és közlekedést
 • a bőrfelesleg akadályozza a mindennapokat
 • nők esetében nehézséget okoz a smink felvitele az egymásra simuló bőrrétegek között bőrproblémák, fertőzések alakultak ki cél a kipihentebb, üdébb, nyíltabb tekintet

Mi a szemhéjplasztika?

Felső szemhéjplasztika esetében a beavatkozás gyors és minimális diszkomfortérzettel jár, a műtét után bizonyos utóápolási szabályokat betartva gyorsan visszatérhet a mindennapokba. A kezelőorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a kezelendő területen, majd a felső szemhéj áthajlási redőjében kimetszi a bőrtöbbletet. A beavatkozás végén ragasztókötést helyez fel a varrat mentén, majd bizonyos megfigyelési idő elteltével hazaengedi a pácienst, hogy kényelmes körülmények között pihenhessen. A műtétet követően kontrollvizsgálatokon szükséges részt venni, ahol a kezelőorvos eltávolítja a varratot és ellenőrzi a gyógyulási folyamatot.
Mikor látható a beavatkozás eredménye?
A szemhéjplasztika azonnali és tartós eredményt produkál, ám a végleges eredmény a varratszedés után, az egyéni gyógyulási időtől függ

Mikor látható a beavatkozás eredménye?

A szemhéjplasztika azonnali és tartós eredményt produkál, ám a végleges eredmény a varratszedés után, az egyéni gyógyulási időtől függ.

Szemhéjplasztika kezelési terv

 • előzetes konzultáció – ahol a kezelőorvos felméri állapotát és alkalmasságát
 • érzéstelenítés – helyi érzéstelenítést alkalmazunk, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen
 • beavatkozás ideje – körülbelül egy óra
 • rögtön a kezelés után – megfigyelésen bent tartjuk egy ideig a pácienst
 • kontrollvizsgálat, varratszedés

Gyakori kérdések:

A szemhéjplasztika célja, hogy a szemhéjon lévő bőrtöbblet eltávolításra kerüljön, így a tekintet nyíltabbá válik, az arc fiatalabbnak, üdébbnek hat, fiatalos megjelenést kölcsönözve.

Igen. Előfordulhatnak extrém esetek amikor szükség lehet egy második beavatkozásra is, de általánosságban elmondható, hogy a szemhéjplasztika hosszútávú eredményt nyújt, körülbelül 10-20 évig látványos. Azonban a beavatkozás nem állítja meg a természetes öregedési folyamatot, idővel a bőr veszít rugalmasságából.

Természetesen igen. Nők és férfiak egyaránt előszeretettel választják ezt a beavatkozást, ha a cél a fiatalosabb megjelenés vagy az egészségügyi problémák orvoslása.

Mint minden beavatkozás esetében, a szemhéjplasztikánál is előfordulhatnak kizáró tényezők. Az előzetes konzultáció során kezelőorvosa felméri állapotát, kizárja a kontraindikációkat. Kontraindikáció lehet például a szemszárazság, glaukóma, illetve bizonyos gyógyszerek szedése.

A beavatkozás hossza egyéni tényezőktől is függ, azonban átlagosan 45-60 perc.

Pácienseink visszajelzése alapján enyhe diszkomfortérzet tapasztalható. Noha mindenki fájdalomtűrési képessége más, sokan számolnak be arról, hogy kellemes meglepetésként érte őket a beavatkozás, ugyanis sokkal nagyobb fájdalomra számítottak. Mindazonáltal igény esetén, vagy ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, receptre ír fel fájdalomcsillapítót.

Orvosaink minden esetben az előzetes konzultáció során felmérik állapotát. Minden páciens egyedi anatómiával rendelkezik, valamint mindenki különböző indikációból keresi a szemhéjplasztikát megoldásként. Kezelőorvosával átbeszélik az elérni kívánt eredményt és a konzultáció végére megállapítják alkalmasságát a beavatkozásra.
Általánosságban ön megfelelő jelölt amennyiben:

– valóban önakartból szeretné a plasztikát

– valóban elszánta magát a plasztikára

– rászánja az időt a gyógyulásra

– nincs jelentős egészségügyi problémája

– reális elvárásokkal rendelkezik

Mi, a Szegi Medical Centerben mindinkább a műtét szükségességének aspektusát tartjuk szem előtt, mint egy speciális életkort. Mindenki egyedi, genetikától és életviteltől függően mindenki más korban észleli az öregedés jeleit. Helytelen lenne azt kijelenteni, hogy minden 50 éves nőnek vagy férfinak szüksége lenne műtétre. A legtöbb szemhéjat érintő kezelést általában 35 éves kor körül kezdik el az érintettek, valamint a botox és hialuronsavas kezeléseket már akár húszas éveikben. A konzultáció során orvosaink felmérik állapotát, megállapítják a szemhéjplasztika szükségességét.

Általánosságban a felépülés menete szemhéjplasztika után a következő:
– 1-3 nap: Az otthonában pihen, kerüli a hajolgatást, valamint minden fizikai megerőltetést, hideg borogatást alkalmaz a szemhéjakon
– 7. nap: Varratszedés, kontrollvizsgálat
– 10. nap: Smink használata megengedett, amennyiben teljesen összeforrt a seb mérsékelt testmozgás megkezdhető
– 14. nap: a műtéti bevérzések, valamint ödéma eddigre szinte teljesen eltűnik Továbbiakban a vékony műtéti hegek tovább vékonyodnak és fakulnak, mígnem teljesen bele nem olvadnak a szem finom ráncaiba.

A konzultáció során kezelőorvosa részletes utasításokkal látja el a műtét utáni teendőkkel kapcsolatban. A műtétet követően meghatározott ideig kerülendő az erős fizikai megterhelés, a seb vízzel vagy izzadsággal való érintkezése, a hajolgatás.

Minden esetben arra biztatjuk pácienseinket, hogy a konzultációra határozott elképzeléssel érkezzenek, pontosan mit szeretnének elérni, mi a kívánt eredmény. Ami mindemellett nagyon fontos, hogy egy részletes listával érkezzenek arról, hogy milyen gyógyszereket, gyógyszerkészítményeket szednek vagy használnak. Kiemelten fontos a kezelendő területen korábban végzett beavatkozások részletezése is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a pácienseink, akik pozitív attitűddel és reális elvárásokkal érkeznek hozzánk, azok, akik maximálisan elégedetten távoznak.
Borika Magyar
Borika Magyar
2022-12-01
Dr Sas Andreanal jártam fiammal és párommal bőrgyógyászati kezelésen a rendelőben.Nagyon elégedett vagyok a doktornővel minden amit ajánlott pár nap alatt helyrehozta a régóta fennálló problémáinkat ezenkívül hozzáállása kedvessége és szakértelme lenyűgözött.Tobb ilyen orvos kéne.Koszonjuk az elletast.
Boglárka Kovács
Boglárka Kovács
2022-07-07
Néhány hónapja járok a Szegi Medical Centerbe. A szőrtelenítő kezelést csupán 3 hónapja kezdtem el, azonban az eredmények már most magukért beszélnek, a kezelés végeredményét pedig izgatottan várom. A szőrtelenítést mindig nagyon professzionálisan végzi kedves kezelőm: Maja, aki a kezelés közben mindig tájékoztat a kezelés menetéről, emelett mégis olyan, mintha csak egy baráti beszélgetésen vennék részt. Maja ajánlásával a Cooltech kezelést is kipróbáltam, amivel maximálisan meg vagyok elégedve. Évek óta harcoltam a makacs zsírpárnákkal a hasam területén és ennek a kezelésnek köszönhetően végre sikerült a legjobb formámat elérnem. Eleinte kissé tartottam az említett kezelésektől, de szerencsére mindig mindenről teljeskörű tájékoztatást kaptam, valamint a kezelő tanácsait mindig megfogadtam a kezeléseket követően. A klinikába lépve mindig egy elegáns, tiszta környezet fogad. A bájos recepciósok mindig nagyon kedvesek és odafigyelnek az apró részletekre is. A szépészeti kezelések mellett az éves szűrő vizsgálatokat is itt végeztem el. A vérvételt, Tünde nem csak fájdalom mentesen végezte, de az eredményt követően mindig a megfelelő tájékoztatást nyújtotta az egészségügyi állapotomról, valamint szükség esetén a megfelelő orvoshoz irányított. Dr. Sas Andrea bőrgyógyásznak köszönhetően a durva ekcémás problémám is tünetmentes mióta a Szegi Medical Centerbe járok. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a klinikára és mindig izgatottan várom a következő kezelésemet.
Fukuyo Usui
Fukuyo Usui
2022-07-02
When I had consultation with them, they were really kind, patient and thorough about the detailed explanation in English! Even they tried to write down the explanations and prices of some plans i was intrigued in English, which was tremendously helpful for me. Also, even when I had to make an appointments via email and phone call, all the time the receptionists were sweet, so I was each time feeling very comfortable contacting them.
Péter Kocsis
Péter Kocsis
2022-06-13
Már többször jártunk itt, nagyon meg vagyok elégedve. Mindenkinek ajánlani tudom, mindenki nagyon kedves.
Edina Baráth
Edina Baráth
2022-05-20
A párommal érkeztem a Szegi Medical Centerbe. Tiszta szép igényes környezetbe cseppentünk, a recepciósokat külön kiemelném Zsóka és Szabolcs, nagyon kedvesen fogadtak minket, segítőkészek voltak, mindenben rendelkezésünkre álltak, még kávéval vagy igény szerint más frissítővel is megkínáltak minket érkezésünkkor. Dr Sas Andreánál jártunk, kiváló szakember, kedves,türelmes, a konzultáció során minden kérdésünkre választ kaptunk, és a kezelés során mindvégig figyelmes volt. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!!
Horvàth Alexandra
Horvàth Alexandra
2022-02-28
Csak jókat tudok róla mondani! Ismerős javaslatára kerestem fel a klinikát, es Dr. Sas Andreát. A Doktornőhöz egy elég komplex problémával érkeztem. Ezáltal izgultam is a vizsgálat előtt. Azonban a Doktornő az első pillanattól kezdve megnyugtató,kedves volt Velem, így a félelmem el is múlt azonnal. Minden kérdésemre részletesen és türelmesen válaszolt. Hihetetlenül jó szakember! Pár szóban jellemezve, azt mondanám, hogy precíz, alapos, lelkiismeretes, empatikus es nem utolsó sorba közvetlen! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

Hívjon minket időpontért, vagy kérjen visszahívást!
06-1-416-9994