egészségközpont

Zsírbontás

Testformálás a jövő technológiájával –
Többdimenziós megközelítés a zsírbontásban

Testformálás a jövő technológiájával –
Többdimenziós megközelítés a zsírbontásban

szegi medical center

Precíziós zsírbontás, testreszabott szépség

A zsírpárnák kialakulása természetes része az emberi test működésének, amelyek elsősorban az energia tárolását szolgálják. A zsírszövet alapvető szerepet játszik a test hőszabályozásában, valamint védőpárnaként funkcionál a belső szervek körül, így nyújtva védelmet számukra. Azonban amikor a zsírszövet mennyisége meghaladja a normális szintet, nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákat is okozhat, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és egyéb állapotok kockázatának növekedése.

Az elmúlt pár évben egyre többen fordulnak a nem műtéti, illetve non invazív és minimál invazív zsírbontó eljárások felé, amikor a testformálásról van szó. Ennek számos oka van, amelyek közül a legfontosabbak az eljárások biztonságossága, kényelme és azonnali eredményeket kínáló lehetősége. A műtéti beavatkozásokhoz képest, mint például a hagyományos zsírleszívás, ezek az alternatív módszerek kisebb kockázatot és gyorsabb felépülési időt ígérnek, miközben hatékony megoldást kínálnak a zsírpárnák és a cellulit kezelésére, eltüntetésére.

Klinikánk a világ élmezőnyébe tartozó legmodernebb technológiákat kínálja ezen a területen, beleértve a:

 • Morpheus8 – minimál invazív mikrotűs-rádiófrekvenciás zsírbontás, bőrfeszesítés
 • Venus Bliss – non invazív lézeres zsírbontás
 • Cooltech Define – non invazív zsírfagyasztás (cryolipolízis)
 • BodyFX  – non invazív bipoláris rádiófrekvenciás zsírbontás és bőrfeszesítés
 • Venus Legacy – non invazív multipoláris rádiófrekvenciás zsírbontás, bőrfeszesítés eljárásokat.

Ezek az innovatív kezelések lehetővé teszik számunkra, hogy testre szabott megoldásokat kínáljunk pácienseink részére, figyelembe véve egyéni igényeiket és céljaikat.

Bemutatjuk a forradalmi műtét nélküli zsírbontás világát!

Zsírpárnák többnyire az energiaegyensúly megbomlásából adódóan alakulnak ki, amikor a bevitt kalória mennyisége meghaladja a test által felhasznált energiát. Ez a felesleges energia zsírként raktározódik el a testben. A zsírlerakódás mértéke és helye személyenként eltérő, amit genetikai hajlam, életmód, étrend és fizikai aktivitás szintje egyaránt befolyásol.

 • Normális és kóros zsírlerakódás
  A normális zsírlerakódás esetén a zsírszövet eloszlása harmonikus, és nem zavarja a test normális működését vagy az egészséget. Kóros zsírlerakódásról akkor beszélünk, amikor a zsírszövet mennyisége és eloszlása már egészségügyi kockázatot jelent, például az elhízás vagy a metabolikus szindróma esetében.
 • A zsír típusai
  Két fő típusú zsírszövet létezik: a viszcerális (zsigeri zsír), ami a belső szerveket veszi körül és magas egészségügyi kockázatot jelent, valamint a szubkután zsír, ami a bőr alatt helyezkedik el. Ennek elsődleges szerepe az energia tárolása, a hőszigetelés és a test védelme a külső ütődésekkel szemben. Ez a zsírréteg segít szabályozni a testhőmérsékletet, és fontos szerepet játszik az anyagcserében is. Emellett, különösen a szélsőséges éghajlati viszonyok között hozzájárul a túléléshez azzal, hogy tartalék energiaként szolgál, amikor az élelmiszerforrások szűkösek.

A különböző zsírbontó technológiák a szubkután zsír csökkentésére vannak tervezve, mivel ez a zsírtípus közvetlenül a bőr alatt található, így könnyebben hozzáférhető és kezelhető különféle eszközökkel, mint például kriolipolízis, lézeres lipolízis, rádiófrekvenciás terápia és ultrahangos zsírbontás. Ezek a módszerek célzottan képesek csökkenteni a bőr alatti zsírtérfogatot anélkül, hogy műtéti beavatkozásra lenne szükség.

A viszcerális zsír, amely a belső szervek körül helyezkedik el és szorosabban kapcsolódik számos krónikus betegség kockázatához, nehezebben kezelhető nem invazív módszerekkel. A zsigeri zsír csökkentése általában életmódbeli változásokon – mint például az étrend és a testmozgás -, keresztül érhető el leginkább. Bár néhány zsírbontó technológia közvetett hatással lehet a viszcerális zsírra is a testtömeg általános csökkenésének eredményeképpen, közvetlenül ezek a technológiák elsősorban a szubkután zsírra vannak hatással.

A nemek közötti különbségek miatt a férfiak a zsigeri zsír felhalmozódására hajlamosabbak, míg a nőknél gyakoribb a szubkután zsír elraktározódása, különösen a csípő és a comb területén. Ennek a jelenségnek az okai a hormonális különbségekben keresendők.

A férfiaknál magasabb a tesztoszteron szint, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és a zsír eloszlásához a test bizonyos részein. A férfiak hajlamosabbak a zsigeri zsír felhalmozódására, ami részben magyarázza, hogy miért van az úgynevezett “hordó” testalkatuk – amikor is a zsír főleg a has területén gyűlik össze.

nőknél viszont magasabb az ösztrogén szint, ami elősegíti a zsír tárolását a csípőn, a combon és a fenéken. Ez a jelenség növeli a “körte” testalkat esélyét, ahol a zsír elsősorban a test alsó részén raktározódik el. Az ösztrogén bár védelmet nyújthat a szívbetegségek ellen, de a túlzott szubkután zsír továbbra is egészségügyi kockázatot jelenthet.

A nemek közötti különbségek mellett az egyéni genetikai hajlam és az életmód, mint az étrend és a fizikai aktivitás szintje, szintén jelentősen befolyásolja a zsír eloszlását a testben. A kalóriatúladagolás és az alacsony aktivitás szintje pedig növeli a zsírtárolás valószínűségét mind a férfiak, mind a nők esetében, bár a zsír elhelyezkedése eltérő lehet.

A túlzott zsírfelesleg kezelésére számos módszer áll rendelkezésre, a hagyományos étrendi és mozgásbeli változtatásoktól kezdve a modern, nem műtéti és minimálisan invazív zsírbontó eljárásokig. Az étrend és a testmozgás alapvető elemei a testzsír csökkentésének, míg az újabb technológiák, mint amilyeneket klinikánkon is kínálunk – Morpheus8, Venus Bliss, Cooltech Define, BodyFX, Venus Legacy – célzott megoldást nyújtanak a zsírfelesleg kezelésére, minimalizálva a kockázatokat és a felépülési időt.

Fontos megemlíteni, hogy bár a modern zsírbontó technológiák hatékony megoldást nyújthatnak a zsírfelesleg kezelésére, a tartós eredmények eléréséhez szükséges az egészséges életmód kialakítása és fenntartása, beleértve a kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres testmozgást. Ezenkívül fontos tudni azt is, hogy a zsírbontó eljárások nem helyettesítik az egészséges testsúly elérésének és fenntartásának alapvető módszereit; inkább kiegészítik ezeket, segítve mindenkit abban, hogy elégedettek legyenek megjelenésükkel és javítsák életminőségüket.

Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk a páciensek teljes körű tájékoztatására és az egyéni szükségletek figyelembevételére. A kezdeti konzultáció során részletesen megvizsgáljuk a páciens egészségügyi állapotát, testalkatát és céljait, hogy a legmegfelelőbb kezelési tervet állíthassuk össze számukra. Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük azokat a modern technológiákat és eljárásokat, amelyek segítségével elérhetik és megőrizhetik ideális alakjukat, miközben támogatjuk őket egészségük megőrzésében és javításában.

A műtéti zsírleszívás bár hatékony lehet a zsír eltávolításában, jelentős hátrányokkal is járhat, mint például:

 • Hosszú felépülési idő: A műtéti beavatkozás után több hetet vagy akár hónapot is igénybe vehet a teljes gyógyulás.
 • Fájdalom: A beavatkozás utáni fájdalom jelentős lehet, és gyógyszeres kezelést igényelhet
 • Kockázatok: Mint minden műtét, a zsírleszívás is magában hordozza a fertőzés, vérzés vagy érzéstelenítéssel kapcsolatos kockázatokat.
 • Költségek: Általában drágább, mint a nem műtéti alternatívák, figyelembe véve a műtéti és kórházi költségeket, valamint a gyógyulási idő alatti munkakiesést.
 • Hegek: A műtéti zsírleszívás után maradó hegek véglegesek lehetnek és befolyásolhatják a páciens önbizalmát. Ezzel szemben a nem műtéti vagy minimálisan invazív eljárások általában egyáltalán nem hagynak látható heget, ami szintén fontos szempont a kezelési módszer kiválasztásakor.

Végső soron, a műtéti vagy nem műtéti zsírbontó eljárások közötti választás személyes döntés, melyet a páciens egyedi igényei, céljai és az elérhető eljárások előnyeinek és potenciális kockázatainak mérlegelése alapján kell meghozni. Szakembereink segítenek minden páciens számára részletes tájékoztatást és támogatást nyújtani ebben a folyamatban, biztosítva, hogy a választott eljárás a lehető legjobban megfeleljen az egyéni elvárásoknak és egészségügyi profilnak.

 • Biztonság: A nem műtéti eljárások jelentősen csökkentik a fertőzés és más komplikációk kockázatát
 • Kényelem: Többségük alacsony fájdalommal jár és nem igényel hosszú felépülési időt, lehetővé téve a páciensek számára, hogy gyorsan visszatérjenek mindennapi tevékenységeikhez.
 • Természetes megjelenés: Ezek az eljárások finomabb, természetesebb eredményeket hoznak, ami a legtöbb páciens számára előnyös.
 • Sokoldalúság: Különböző testrészek kezelésére alkalmasak, így széles körű igényeket képesek kielégíteni.
zsírbontás
zsírbontás

Bemutatjuk a forradalmi műtét nélküli zsírbontás világát!

Zsírpárnák többnyire az energiaegyensúly megbomlásából adódóan alakulnak ki, amikor a bevitt kalória mennyisége meghaladja a test által felhasznált energiát. Ez a felesleges energia zsírként raktározódik el a testben. A zsírlerakódás mértéke és helye személyenként eltérő, amit genetikai hajlam, életmód, étrend és fizikai aktivitás szintje egyaránt befolyásol.

 • Normális és kóros zsírlerakódás
  A normális zsírlerakódás esetén a zsírszövet eloszlása harmonikus, és nem zavarja a test normális működését vagy az egészséget. Kóros zsírlerakódásról akkor beszélünk, amikor a zsírszövet mennyisége és eloszlása már egészségügyi kockázatot jelent, például az elhízás vagy a metabolikus szindróma esetében.
 • A zsír típusai
  Két fő típusú zsírszövet létezik: a viszcerális (zsigeri zsír), ami a belső szerveket veszi körül és magas egészségügyi kockázatot jelent, valamint a szubkután zsír, ami a bőr alatt helyezkedik el. Ennek elsődleges szerepe az energia tárolása, a hőszigetelés és a test védelme a külső ütődésekkel szemben. Ez a zsírréteg segít szabályozni a testhőmérsékletet, és fontos szerepet játszik az anyagcserében is. Emellett, különösen a szélsőséges éghajlati viszonyok között hozzájárul a túléléshez azzal, hogy tartalék energiaként szolgál, amikor az élelmiszerforrások szűkösek.

A különböző zsírbontó technológiák a szubkután zsír csökkentésére vannak tervezve, mivel ez a zsírtípus közvetlenül a bőr alatt található, így könnyebben hozzáférhető és kezelhető különféle eszközökkel, mint például kriolipolízis, lézeres lipolízis, rádiófrekvenciás terápia és ultrahangos zsírbontás. Ezek a módszerek célzottan képesek csökkenteni a bőr alatti zsírtérfogatot anélkül, hogy műtéti beavatkozásra lenne szükség.

A viszcerális zsír, amely a belső szervek körül helyezkedik el és szorosabban kapcsolódik számos krónikus betegség kockázatához, nehezebben kezelhető nem invazív módszerekkel. A zsigeri zsír csökkentése általában életmódbeli változásokon – mint például az étrend és a testmozgás -, keresztül érhető el leginkább. Bár néhány zsírbontó technológia közvetett hatással lehet a viszcerális zsírra is a testtömeg általános csökkenésének eredményeképpen, közvetlenül ezek a technológiák elsősorban a szubkután zsírra vannak hatással.

A nemek közötti különbségek miatt a férfiak a zsigeri zsír felhalmozódására hajlamosabbak, míg a nőknél gyakoribb a szubkután zsír elraktározódása, különösen a csípő és a comb területén. Ennek a jelenségnek az okai a hormonális különbségekben keresendők.

A férfiaknál magasabb a tesztoszteron szint, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és a zsír eloszlásához a test bizonyos részein. A férfiak hajlamosabbak a zsigeri zsír felhalmozódására, ami részben magyarázza, hogy miért van az úgynevezett „hordó” testalkatuk – amikor is a zsír főleg a has területén gyűlik össze.

A nőknél viszont magasabb az ösztrogén szint, ami elősegíti a zsír tárolását a csípőn, a combon és a fenéken. Ez a jelenség növeli a „körte” testalkat esélyét, ahol a zsír elsősorban a test alsó részén raktározódik el. Az ösztrogén bár védelmet nyújthat a szívbetegségek ellen, de a túlzott szubkután zsír továbbra is egészségügyi kockázatot jelenthet.

A nemek közötti különbségek mellett az egyéni genetikai hajlam és az életmód, mint az étrend és a fizikai aktivitás szintje, szintén jelentősen befolyásolja a zsír eloszlását a testben. A kalóriatúladagolás és az alacsony aktivitás szintje pedig növeli a zsírtárolás valószínűségét mind a férfiak, mind a nők esetében, bár a zsír elhelyezkedése eltérő lehet.

A túlzott zsírfelesleg kezelésére számos módszer áll rendelkezésre, a hagyományos étrendi és mozgásbeli változtatásoktól kezdve a modern, nem műtéti és minimálisan invazív zsírbontó eljárásokig. Az étrend és a testmozgás alapvető elemei a testzsír csökkentésének, míg az újabb technológiák, mint amilyeneket klinikánkon is kínálunk – Morpheus8, Venus Bliss, Cooltech Define, BodyFX, Venus Legacycélzott megoldást nyújtanak a zsírfelesleg kezelésére, minimalizálva a kockázatokat és a felépülési időt.

Fontos megemlíteni, hogy bár a modern zsírbontó technológiák hatékony megoldást nyújthatnak a zsírfelesleg kezelésére, a tartós eredmények eléréséhez szükséges az egészséges életmód kialakítása és fenntartása, beleértve a kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres testmozgást. Ezenkívül fontos tudni azt is, hogy a zsírbontó eljárások nem helyettesítik az egészséges testsúly elérésének és fenntartásának alapvető módszereit; inkább kiegészítik ezeket, segítve mindenkit abban, hogy elégedettek legyenek megjelenésükkel és javítsák életminőségüket.

Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk a páciensek teljes körű tájékoztatására és az egyéni szükségletek figyelembevételére. A kezdeti konzultáció során részletesen megvizsgáljuk a páciens egészségügyi állapotát, testalkatát és céljait, hogy a legmegfelelőbb kezelési tervet állíthassuk össze számukra. Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük azokat a modern technológiákat és eljárásokat, amelyek segítségével elérhetik és megőrizhetik ideális alakjukat, miközben támogatjuk őket egészségük megőrzésében és javításában.

A műtéti zsírleszívás bár hatékony lehet a zsír eltávolításában, jelentős hátrányokkal is járhat, mint például:

 • Hosszú felépülési idő: A műtéti beavatkozás után több hetet vagy akár hónapot is igénybe vehet a teljes gyógyulás.
 • Fájdalom: A beavatkozás utáni fájdalom jelentős lehet, és gyógyszeres kezelést igényelhet
 • Kockázatok: Mint minden műtét, a zsírleszívás is magában hordozza a fertőzés, vérzés vagy érzéstelenítéssel kapcsolatos kockázatokat.
 • Költségek: Általában drágább, mint a nem műtéti alternatívák, figyelembe véve a műtéti és kórházi költségeket, valamint a gyógyulási idő alatti munkakiesést.
 • Hegek: A műtéti zsírleszívás után maradó hegek véglegesek lehetnek és befolyásolhatják a páciens önbizalmát. Ezzel szemben a nem műtéti vagy minimálisan invazív eljárások általában egyáltalán nem hagynak látható heget, ami szintén fontos szempont a kezelési módszer kiválasztásakor.

Végső soron, a műtéti vagy nem műtéti zsírbontó eljárások közötti választás személyes döntés, melyet a páciens egyedi igényei, céljai és az elérhető eljárások előnyeinek és potenciális kockázatainak mérlegelése alapján kell meghozni. Szakembereink segítenek minden páciens számára részletes tájékoztatást és támogatást nyújtani ebben a folyamatban, biztosítva, hogy a választott eljárás a lehető legjobban megfeleljen az egyéni elvárásoknak és egészségügyi profilnak.

 • Biztonság: A nem műtéti eljárások jelentősen csökkentik a fertőzés és más komplikációk kockázatát
 • Kényelem: Többségük alacsony fájdalommal jár és nem igényel hosszú felépülési időt, lehetővé téve a páciensek számára, hogy gyorsan visszatérjenek mindennapi tevékenységeikhez.
 • Természetes megjelenés: Ezek az eljárások finomabb, természetesebb eredményeket hoznak, ami a legtöbb páciens számára előnyös.
 • Sokoldalúság: Különböző testrészek kezelésére alkalmasak, így széles körű igényeket képesek kielégíteni.
zsírbontás

Body FX az első és egyetlen olyan non-invazív narancsbőr kezelő és testkontúrozó technika, mely tartósan elpusztítja a zsírsejteket és a bőrt is feszesíti. Egyidejűleg használ rádiófrekvenciás energiát, mélyszöveti felmelegítést és vákuumnyomást a zsírszövet célzott megolvasztására, a bőr feszességének növelésére és a narancsbőr csökkentésére.

zsírfagyasztás

A CoolTech Define zsírfagyasztás non-invazív eljárás, mely kriolipolízist alkalmaz a zsírsejtek elpusztítására. Speciális applikátorokat használ, melyek vákuum segítségével szívják be a kezelni kívánt területet, melynek hatására a zsírsejtek megfagynak, majd a nyirokrendszeren keresztül távoznak a szervezetből

morpheus 8

A legújabb és egyik legfejlettebb minimál-invazív technológia, amely kombinálja a mikrotűs stimulációt a rádiófrekvenciás hőenergiával, így képes bejutni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol elősegíti a kollagén és elasztin termelődését, valamint a zsírsejtek célzott kezelését, ezáltal jelentősen csökkentve a narancsbőr megjelenését és javítva a bőr tónusát és textúráját. 

bőrfeszesítés

A Venus Bliss 1064 lézerapplikátorral rendelkezik, amelyek hatékonyan bontják le a zsírokat a lipolízis révén. Másrészt az MP2 kézi applikátora kombinálja a multipoláris rádiófrekvenciát, a pulzáló elektromágneses mezőt és a VariPulse technológiát, hogy zsugorítsa a zsírsejteket, miközben a környező szöveteket és bőrt érintetlenül hagyja. ( Ennek eredményeképpen a kezelés során a zsírsejtek fokozatosan lebomlanak és kiürülnek a nyirokrendszeren keresztül, miközben a bőr feszessé és rugalmassá válik. )

bőrfeszesítés

 A Venus Legacy kezelés egyedülálló non-invazív multipoláris rádiófrekvenciás technológiájának köszönhetően a kezelés mélyen a bőr alá hatolva serkenti a kollagén és az elasztin termelődését, miközben a vákuum és pulzáló elektromágneses mezők kombinációjával javítja a vérkeringést és a bőr alatti szövetek oxigénellátását, ezáltal csökkenti a cellulit megjelenését és fokozza a bőr feszességét.

Ismerje meg a Body FX kezelést

Tartós zsírsejt pusztulás fájdalom nélkül – Viszlát narancsbőr!

Kezelés időtartama

30-60 perc -
a terület méretétől függően 

Kezelések száma

6-8 alkalom kúraszerűen kéthetente 

Fájdalom szint

nincs, csak melegség érzés

Vissza a munkába

azonnal

Kezelhető testrészek

fenék, combok, csípő, felkarok, derék, has, melltartó vonal

Érzéstelenítés

nincs

Utóápolás

kezelést követően kerülni kell a nagy hőnek való kitettséget és napozást, sok vizet kell inni

Mellékhatások

bőrpír, viszkető bőr, duzzanat mely 24 órán belül elmúlik

Kezelés időtartama

30-60 perc -
a terület méretétől függően 

Kezelések száma

6-8 alkalom kúraszerűen kéthetente 

Fájdalom szint

nincs, csak melegség érzés

Vissza a munkába

azonnal

Kezelhető testrészek

fenék, combok, csípő, felkarok, derék, has, melltartó vonal

Érzéstelenítés

nincs  

Utóápolás

kezelést követően kerülni kell a nagy hőnek való kitettséget és napozást, sok vizet kell inni

Mellékhatások

bőrpír, viszkető bőr, duzzanat mely 24 órán belül elmúlik

A BODY FX KEZELÉSRŐL

A Body FX egy non-invazív kezelés, amely a legmodernebb bipoláris rádiófrekvenciás energiát és pulzáló vákuumterápiát ötvözi, hogy célzottan csökkentse a zsírsejteket, feszesítse a bőrt és minimalizálja a narancsbőr megjelenését. A Body FX az első és egyetlen non-invazív testkontúrozó– és cellulit kezelő technológia, amely szakértők által felülvizsgált és publikált humán tanulmányokban bizonyította, hogy tartósan elpusztítja a zsírsejteket és feszesíti a bőrt. A klinikai vizsgálatok 30% zsírsejt pusztulást mutattak 2,5 cm-es mélységben és 13,7% új kollagénszintézist a bőrben! 

Mivel mindenki egyedi testfelépítéssel és igényekkel rendelkezik, ezért személyre szabott kezelést kínálunk, melyet INGYENES konzultációnk során alakítunk ki vendégeink céljainak megfelelően, hogy a legjobb eredményeket érjék el. 

A BODY FX KEZELÉS MENETE

A Body FX kezelés során rádiófrekvenciás energiát használ a kezelési területen lévő zsírsejtek célzására. Miközben a kezelt terület felmelegszik, a speciális vákuumszerű kezelőfej beszívja a bőrt, ami lehetővé teszi egy elektroporációs impulzus bevitelét a kezelési zónába. Ez a melegség körülbelül egyenértékű azzal, amit egy mélyszöveti masszázs után lehet érezni. Utána enyhe bőrpír keletkezik a kezelt területen, de ez néhány órán belül alábbhagy. Az impulzus hője elpusztítja a zsírsejteket és elősegíti a bőr feszesedését. Ez a hő a kollagén termelődését is serkenti és elősegíti a gyógyulást.

Egy tenyérnyi nagyságú kezelési terület körülbelül 15 percet vesz igénybe.

 • Olyan technológiát használ, amely egyenletesen és mélyen melegít a szövetekben, ahol optimális hőmérsékleti végpontot ér el és ezt fenntartja a szövetkárosodás elkerülése érdekében
 • Aktív és folyamatos hőmérsékletszabályozás jellemzi, a kezelőszemélyzet be tudja állítani az maximális hőmérsékletet, melyet a berendezés nem enged túllépni, ezáltal nem tudja megégetni, károsítani a bőrt, mint sok más nem orvosi minősítéssel rendelkező rádiófrekvenciás eljárás esetében.
 • Vákuumot használ, mellyel kiemeli a szövetet és eredményesebb zsírbontást tesz lehetővé
 • Más rádiófrekvenciás eljárásokkal ellentétben itt nem csak zsírsejt méret csökkenés érhető el, hanem zsírsejt pusztulás is.

A Body FX kezelés fő előnyei

 • Nem invazív kezelés
  A Body FX egy nem invazív eljárás, ami azt jelenti, hogy nincsenek metszések, tűk vagy műtéti hegek. Ez minimalizálja a fertőzés kockázatát, és nincs szükség hosszú gyógyulási időre.
 • Nincs felépülési idő
  A kezelés után a páciensek azonnal visszatérhetnek a napi tevékenységeikhez, beleértve a munkát és a testmozgást. Ez nagy különbség a műtéti zsírleszíváshoz képest, amely után hetekig tartó felépülési idő szükséges.
 • Fájdalommentes kezelés
  A Body FX kezelések általában kényelmesek és fájdalommentesek, legfeljebb enyhe melegségérzetet vagy pulzálást érezhetnek a páciensek a kezelt területeken. Ezzel szemben a műtéti zsírleszívás után gyakran van fájdalom és szükség van fájdalomcsillapítókra is. 
 • Biztonság
  A Body FX biztonságos technológiát használ, amely magában foglalja a valós idejű hőmérséklet-ellenőrzést és -szabályozást, ami kiküszöböli a hő okozta sérülések kockázatát. A műtéti beavatkozások magasabb kockázatot jelenthetnek, különösen az altatás és a műtéti komplikációk tekintetében.
 • Egyedi kezelési terv
  A Body FX lehetővé teszi az egyedi kezelési tervek kidolgozását, amelyek pontosan a páciens egyedi igényeihez és céljaihoz igazodnak. A hagyományos zsírleszívás kevésbé rugalmas ebben az aspektusban. 
 • Hatékonyság
  A Body FX nem csak a zsír eltávolítására képes, hanem a bőr feszesítésére és a cellulit megjelenésének csökkentésére is, ami egy komplexebb és átfogóbb megoldást kínál a testkontúrozásra. 
 • Hosszú távú eredmények
  A kezelés hosszú távú eredményeket kínál, beleértve a tartós zsírcsökkenést és a bőrminőség javulását, amelyek a kollagén termelés serkentésnek köszönhető. Mindenkinek egyedi az igénye és a célja, amikor a testkontúrozásról van szó, és bár a BodyFX számos előnnyel rendelkezik a hagyományos zsírleszívással szemben, fontos, hogy mindenki alaposan mérlegelje az elérhető lehetőségeket és szakemberrel konzultáljon, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb kezelést.

Gyakran ismételt kérdések

A Body FX kezelést cellulit csökkentéséhez és a testformáláshoz kínáljuk, mely egy nem-invazív testkontúrozó eljárás és nem csak a zsírt és a cellulitot célozza meg, hanem a bőrt is feszesíti. A Body FX az egyik legjobb műtét nélküli alternatíva a zsírleszívás helyett. Haladó technológiáját használva, az elektromos impulzusok véglegesen eltávolítják a nem kívánt zsírsejteket anélkül, hogy felépülési idővel vagy fájdalommal kellene számolni. 

 • Zsírcsökkentésre a problémás területeken (pl. has, felkarok, csípő, derék, combok) 
 • Narancsbőrkezelésre 
 • Bőrfeszesítésre 

A bevált és hatékony technológia segít tónusosabb hasizmokat, combokat, feneket, karokat és összességében kontúrosabb alakot elérni. Néhány hónap alatt a Body FX a bőrt is simábbá és feszesebbé teszi, így ellensúlyozza a jelentős súlyvesztés okozta megereszkedett bőr problémáját is. 

A Body FX emellett tartósan elpusztítja a zsírsejtek egy részét a kezelt területen, ami azt jelenti, hogy a zsírsejtek néhány kezelés után a test természetes méregtelenítő folyamatai révén lebomlanak, majd távoznak a szervezetből. Ha a kezelést egészséges étrenddel és karbantartott testmozgással párosítjuk, akkor tartósan élvezhető a tónusos test, miközben a súlyfelesleg és a zsír eltűnik a problémás területekről. 

A Body FX kezelések rendkívül hatékonyak, megbízható és tartós eredményekkel. A Body FX eszköz rádiófrekvenciás energiát használ, amelyet a bőrön és az alatta lévő zsíron keresztül továbbít, ami a szövetekben lévő hőmérséklet emelkedését és összehúzódását okozza. Amint a célzott szövet eléri a megfelelő hőmérsékletet, a negatív nyomású szívás és a kontrollált energiájú impulzusok egyidejűleg fejtik ki hatásukat a zsírsejtek elpusztítására és a gyönyörű testformáló eredmények elérésére. 

Igen, a Body FX biztonságos. Az eszköz valós idejű aktív hőmérséklet-figyelést és -szabályozást használ hőmérsékleti korlátozással, amely páratlan biztonságot eredményez és kiküszöböli a hő okozta sérülések kockázatát.

A Body FX bármely testrészen alkalmazható, ahol makacs zsírtartalékok és cellulit van. Gyakori területek közé tartozik a has, a derék, a hát, a fenék, csípő, a combok, a felkar.

A kívánt eredmények eléréséhez szükséges kezelések száma különböző tényezőtől függ, de a legtöbb páciensnek 6-8 kezelést javaslunk, amelyek két hetente vannak ütemezve.

A legtöbb páciens kényelmesnek találja az egész Body FX kezelést. Néhányan meleg érzésről számolnak be a bőrükön, amelyhez egy enyhe húzó érzés társul, amikor a vákuum és a rádiófrekvenciás energia együttesen dolgozik a makacs zsírpárnák kisimításán.

Sok nő gondolkodik el a zsírleszíváson, hogy megszabaduljon a zsírtól és narancsbőrtől, az igazság azonban az, hogy a lipolízis csak bizonyos zsírrétegek eltávolítására hatékony és utána még hosszú felépülési időszakot is igényel. A lipolízis nem jó választás a zavaró cellulit eltávolítására, mivel a kötőszövetet nem kezeli, aminek erősítése szintén fontos tényező a narancsbőr csökkentése szempontjából. Ha szeretnél megszabadulni a cellulit jellegzetes gödreitől, a Body FX kezelés egy hatékony opció. A testformálás számos előnnyel rendelkezik a zsírleszívással szemben, de a legfontosabb, hogy nem igényel felépülési időt, nem invazív és fájdalommentes.

 • kellemetlen érzés vagy enyhe fájdalom, túlzott bőrpír és / vagy duzzanat 
 • száraz, húzódó bőr 
 • 24 óránál nem tovább tartó bőrpír és ödéma tipikus bőrreakciója a kezelésnek 
 • a bőr természetes szerkezetének károsodása (kéreg, hólyagok, égés) 
 • pigmentáció megváltozása (hiper- és hipopigmentáció) 
 • petechia 
 • hegesedés
 • vákuumzúzódás 
 • terhesség 
 • szoptatás 
 • súlyos egészségügyi állapotok (pl. szívbetegségek, epilepszia, kezeletlen magas vérnyomás, máj és vese betegségek, stb.) 
 • jelenlegi vagy anamnézisben szereplő rák, aktív rosszindulatú anyajegy, melanóma 
 • tartós implantátum a kezelt területen (pl. fémlemezek és csavarok, szilikon implantátumok, vagy HA savas feltöltés a kezelt területen, esetleg saját zsírral való feltöltés 
 • pacemaker, defibrillátor 
 • nem kontrollált endokrin betegségek 
 • nyílt sebek a kezelt területen, pikkelysömör, ekcéma és kiütések 
 • vérzékenység az anamnézisben 
 • antikoagulánsok használata elmúlt 10 napban 
 • bármilyen műtét a kezelendő területen a kezelést megelőző 3 hónapban 
 • izotretinoin alkalmazása a kezelést megelőző 6 hónapban 
 • lázas állapot 
narancsbőr
cellulit
narancsbőr
narancsbőr
cellulit
narancsbőr

Ismerje meg a CoolTech Define zsírfagyasztó kezelést!

Hatékony és biztonságos megoldás a zsírfagyasztás területén

Kezelés időtartama

50-70 perc toka - 45 perc

Kezelések száma

1-3 kezelés, 6 hetente ismételni 

Fájdalom szint

szúró, izomlázszerű fájdalom, érzéketlenség előfordulhat kezelés után

Vissza a munkába

azonnal 

Kezelhető testrészek

toka, has, derék, combok, fenék, hát, felkarok, térdek, férfi mell

Érzéstelenítés

nincs  

Utóápolás

kerülni kell a napot, szoláriumot, szaunát, bőséges vízfogyasztás javasolt

Mellékhatások

enyhe bőrpír, érzékenység, duzzanat, bevérzés, ami 2 héten belül elmúlik 

Kezelés időtartama

50-70 perc
toka - 45 perc

Kezelések száma

1-3 kezelés, 6 hetente ismételni 

Fájdalom szint

szúró, izomlázszerű fájdalom, érzéketlenség előfordulhat kezelés után

Vissza a munkába

azonnal 

Kezelhető testrészek

toka, has, derék, combok, fenék, hát, felkarok, térdek, férfi mell

Érzéstelenítés

nincs  

Utóápolás

kerülni kell a napot, szoláriumot, szaunát, bőséges vízfogyasztás javasolt

Mellékhatások

enyhe bőrpír, érzékenység, duzzanat, bevérzés, ami 2 héten belül elmúlik 

A CoolTech Define zsírfagyasztás menete

 • Az első lépés minden esetben a képzett tanácsadó kollégánkkal folytatott konzultáció. Ennek során munkatársunk alkalmassági tesztet végez és kezelési tervet állít fel. Szükség esetén pedig orvosi konzultációt javasol.
 • A kiválasztott testrészt szakértőnk leméri, majd megjelöli.
 • Kollégánk ultrahangos géllel keni be a területet, majd tesztet végez, mely során kiderül, melyik vákuumos fej a legmegfelelőbb az adott testrész számára.
 • Hogy a terület tökéletesen védve legyen a fagyási sérülésektől, egy speciális géles védőpárna, úgynevezett Cool Gel Pad kerül fel rá.
 • A specialista felhelyezi a kezelőfejet a Cool Gel Pad-re és megkezdődik a zsírbontó folyamat.
 • A zsírbontás utolsó fázisaként specialistánk átmasszírozza a területet kézzel, majd egy kifejezetten erre a célra gyártott masszírozófejjel is.

Gyakran ismételt kérdések

Akár 2-10 cm körfogat csökkenés. Az eredmény végleges, hiszen az elhalt zsírsejtek nem képződnek újra az adott területen.
Azonban a megmaradt zsírsejtek továbbra is képesek növekedni. Ezért a látványos eredmény fenntartása érdekében javasolt a rendszeres testmozgás, az egészséges étrend követése, illetve a megfelelő folyadékpótlás.
Az eredmények a kezelés után 6 héttel már szemmel láthatók, de fokozatosan alakulnak ki, egészen 90 napon keresztül ürülnek az elpusztult zsírsejtek a szervezetből, így végleges eredményt 3 hónap múlva lehet látni.
Egy kezelés alkalmával nagyjából 27% redukció várható a kezelt területen, második alkalommal 40-45%, majd a harmadik kezelést követően 60-65% csökkenés figyelhető meg.

Izomlázszerű fájdalom, szúró fájdalom, érzéketlenség és fokozott bőrérzékenység előfordulhat a kezelés után, melyek közül az érzéketlenség tart legtovább, általában 1,5 hónap elteltével múlik el teljesen.

Általában 1-3 kezelésre van szükség, a zsírszövet vastagságától függően.

Azon pácienseknek javasoljuk ezt a fajta kezelési módot, akik diéta és mozgás ellenére sem tudnak megszabadulni egy-egy felgyülemlett zsírpárnától, például a has vagy derék területén.
Fontos tudni, hogy minimum 20mm vastagságú laza zsírszövetet lehet kezelni, ettől vékonyabb zsírréteget ezzel a technológiával nem lehet.

Miután a kezelt zsírsejtek kikristályosodtak (lefagyasztásra kerültek), a szervezet feldolgozza a zsírt és eltávolítja ezeket az elhalt sejteket. Amint a kezelt zsírsejtek eltűnnek, örökre eltűnnek.

Egyszerre több testrészt is tudunk kezelni. Az alkalmazott kezelőfej mérete egyénenként eltérhet, ugyanis ez függ az eltávolítandó zsír mennyiségétől is. Például, ha valakinek nagyobb a hastáji zsírja, lehet, hogy több vagy nagyobb kezelőfejre lesz szüksége. Ennek előzetes felmérésére sor kerül az ingyenes konzultáción.

Az alábbi táblázat a legtöbb esetben érvényesül:

 • 1 db kis kezelőfej – pl. toka
 • 2 db nagy kezelőfej -> pl. integetőháj mindkét karon
 • 4 db nagy kezelőfej -> pl. külső, belső comb mindkét lábon / teljes derék + farpofák
 • 2 db nagy + 1 óriás kezelőfej -> pl. teljes derék + teljes has
 • 1 db óriás kezelőfej -> pl. alsó és felső hasi rész
 •  

Tanulmányok kimutatták, hogy a cryolipolysis segíthet a fogyásban a hasi zsír csökkentésével. Kimutatták, hogy a kezelés csökkenti a zsírszövetet és a hasi elhízást a menopauzában lévő nőknél is. A résztvevők a zsírfagyasztás után a derékkörfogat és a derékmagasság arányának csökkenését tapasztalták.

 • Alapkövetelmény a bőséges vízfogyasztás (minimum 2,5l víz fogyasztása, nagyobb testtömeg esetén 3-4l vízfogyasztás naponta)
 • Rendszeresen végzett sport vagy mozgás meggyorsítja az eredmények kialakulását
 • Cukor és finomított szénhidrát fogyasztását mellőzni szükséges
 • Túlzottan zsíros és olajos ételek fogyasztását csökkenteni kell
 • Napozni, szoláriumozni és szaunázni nem javasolt a kezelést követő 2 héten belül

Ha megfelelő a páciens a Cooltech Define kezelésre, nem lehetnek tartós mellékhatások. A Cooltech Define eljárás során a páciens mély húzódást, csípést, zsibbadást vagy kellemetlen érzést tapasztalhat. Az eljárást követően a tipikus mellékhatások közé tartozik az átmeneti zsibbadás, bőrpír, duzzanat, véraláfutás, feszülés, bizsergés, szúrás és fájdalom. A klinikai tapasztalatok alapján ez spontán megszűnik.

 • Nagyon megereszkedett és striás bőrön a kezelés nem végezhető el
 • Hasi sérv vagy szétnyílt hasfal esetén a kezelés nem végezhető el
 • Terhes és szoptató nőkön a kezelés nem végezhető el
 • Daganatos betegség és gyulladásos betegségek esetén a kezelés nem végezhető el

Ismerje meg a Morpheus8 kezelést

Bőrfeszesítés, zsírbontás, narancsbőr kezelés és sejtmegújulás egy kezelésben!

Kezelés időtartama

Érzéstelenítőkrémmel együtt 65-85 perc

Kezelések száma

Javasolt alkalmak száma 3 alkalom

Fájdalom szint

Az alapos érzéstelenítést követően csupán enyhe csipkedő vagy meleg érzés tapasztalható a kezelés alatt.

Vissza a munkába

Azonnal, néha 2-3 nap felépülési idő

Kezelhető testrészek

Has, fenék, combok, derék, térd, felkar, vádli, toka, nyak, teljes arc

Érzéstelenítés

Helyi érzéstelenítő krém használata: 30 - 45 perc

Utóápolás

Antibiotikumos kenőcs, hámosító krém, fényvédőkrém, bőséges vízfogyasztás

Mellékhatások

Bőrpír, enyhe duzzanat, érzékeny bőr, petechia

Kezelés időtartama

Érzéstelenítőkrémmel együtt 65-85 perc

Kezelések száma

Javasolt alkalmak száma 3 alkalom

Fájdalom szint

Az alapos érzéstelenítést követően csupán enyhe csipkedő vagy meleg érzés tapasztalható a kezelés alatt.

Vissza a