egészségközpont
seprűvéna

5+1 érv a lézeres seprűvéna kezelés mellett

Seprűvéna vagy pókhálóvéna. Ahogy a különböző elnevezések is sejtetik: átkozott egy szépséghiba!

Ugyan gyakori problémáról van szó, az apró, pirosas-kékes erek megjelenése zavaró lehet, rossz hatást gyakorolhat az önértékelésre és akár egészségügyi kockázatai is lehetnek, ha nem kezelik időben. Cikkünkben összegyűjtöttük, mi minden szól a lézeres seprűvéna kezelés mellett!

De mi is az a seprűvéna és mitől alakul ki?

A seprűvénák apró, kékes vagy pirosas árnyalatú erecskék, melyek leggyakrabban combon, a vádlin, a térdhajlatban vagy az arc és orr tájékán jelentkeznek, és hálózatszerű mintát alkotnak – erről kapták elnevezésüket is.

Kialakulásuk annak köszönhető, hogy a “használt” vért szállító, alapesetben nem látható, vékony keresztmetszetű vénák az idő elteltével elkezdenek veszíteni rugalmasságukból, faluk kitágul és a bőrön keresztül is láthatóvá válnak.

Ebben a stádiumban még nincs komoly egészségügyi kockázata a pókhálóvénáknak, inkább esztétikai problémát jelentenek, azonban jelenlétük utalhat későbbi egészségügyi problémák kialakulására. Hátterükben ugyanis elsősorban az áll, hogy az alsó végtagok vénás keringése nem tökéletes, aminek többféle oka lehet: utalhat öröklött hajlamra vagy életmódbeli tényezőkre is.

Azonban a seprűvénák megjelenésének esélyét nagyban növeli a dohányzás, a mozgásszegény életmód és az ülőmunka is, így azt is jelezhetik, hogy ideje életmódot váltanunk!

Sokan próbálják a seprűvéna kezelést házilag orvosolni, így, ha téged is érint ez a szépséghiba, bizonyára sok otthoni praktikával találkozhattál: létezik többféle krém seprűvéna ellen, de sok olyan boszorkánykonyha módszert is találhatunk, mint az almaecet, a szőlőmagolaj és a gyömbéres bedörzsölés.

Sajnos azonban a valóságban a seprűvénák eltüntetése nem ilyen egyszerű - az egészséges táplálkozás, a mozgás, a káros szokások mellőzése és a vérkeringést serkentő módszerek remekül működnek a megelőzés terén, de a már kitágult és láthatóvá vált pókhálóvénák otthoni eltávolítására nincs túl sok esély.

De ne aggódj, nem kell kés alá feküdnöd, hogy megszabadulj a seprűvénáktól: a Clarity lézeres kezeléssel egyszerre számolhatsz le a szépséghibákkal és előzheted meg a nagyobb visszerek kialakulását! Lássuk, miért is ez a legjobb módszer!

1. Újra magabiztos lehetsz

Ugyan a seprűvéna legtöbbször nem túl veszélyes az egészségre, csak esztétikai problémát okoz, sokan mégsem szívesen vesznek fel szoknyát vagy rövidnadrágot ebből az okból kifolyólag. Amennyiben te is hasonló gondokkal küzdesz, a Clarity II kezelés segíthet, hogy visszanyerd a magabiztosságod és egy percig se kelljen aggódnod, mielőtt felkapnád a kedvenc ruhadarabjaid.

2. Gyors, hatékony és kíméletes

A Clarity kezeléssel, ha nem is egy villanás alatt, de rövid időn belül lehetséges a seprűvénák eltüntetése. Az alkalmak száma és időtartama egyénenként változhat, így nagyobb kiterjedésű, mélyebben elhelyezkedő, vagy kissé vastagabb seprűvénák esetén több kezelésre lehet szükség az ideális eredmény eléréséig. Az eljárás során a kezelt felületet folyamatosan hűtjük, így a kezelés nem jár erős fájdalommal – legfeljebb egy kellemetlen, csipkedő érzést tapasztalhatsz közben.

3. Injekció nélkül szabadulhatsz meg a seprűvénáktól

Idegenkedsz a tűszúrástól vagy tartasz az allergiától? Jó hírünk van: a Clarity II kezelés során nem fogsz ilyen kellemetlenséget tapasztalni! Az eljárás során ugyanis olyan fényenergiával kezelik a bőrfelszínt, amelyet kizárólag a vénákban futó vérben található molekulák, az oxihemoglobinok nyelnek el, majd ezután hőenergiává alakulnak, így semmilyen anyag nem jut a szervezetedbe, ami allergiás reakciót okozhatna.

Gyere el hozzánk konzultációra!

Amennyiben többet szeretnél megtudni a lézeres seprűvéna kezelésről, keresd fel szakembereinket, akik elvégzik a szükséges vizsgálatokat, és felállítják a diagnózist!

pókhálóvéna

4. Nincs lábadozási idő

A Clarity kezelés egyik fő előnye, hogy nem jár lábadozási idővel – a beavatkozás után szinte rögtön visszatérhetsz napi rutinodhoz. Közvetlenül a kezelés után érdemes kerülnöd a szaunát, a forró fürdőt és a nehéz fizikai megterheléssel járó aktivitást és sportolást, de 1-2 hét elteltével már ezek is bátran végezhetők.

A szöveteket érő hőenergia miatt előfordulhatnak lehetséges mellékhatások: a kezelés helyén megduzzadhat, kipirulhat vagy érzékennyé válhat a bőr, esetenként véraláfutások is jelentkezhetnek, ám ezek általában néhány nap, vagy legfeljebb néhány hét múlva felszívódnak. A kezelt terület kiterjedésétől és az erek vastagságától függően ez a felszívódási folyamat bizonyos esetekben akár 8-10 hetet is igénybe vehet. Aggodalomra azonban semmi ok, a felszívódási folyamatot felgyorsíthatjuk fekete nadálytő vagy árnika krém folyamatos használatával. Fontos tisztában lennünk azzal a ténnyel is, hogy a nyári időszakban a fokozott UV sugárzás miatt a kezelt területeket nem érheti direkt napfény, hiszen a véraláfutásos felület helyén hiperpigmentáció jelentkezhet.

Ritkább esetben a bőrön hólyagosodás és hegesedés alakulhat ki, azonban az elő- és utókezelés szabályainak betartásával ezeket is elkerülheted.

5. Megfiatalodik a bőröd

A lézeres eljárás azon a mechanizmuson alapszik, hogy az ereket érő lézerfény hőenergiává alakul, hatására a seprűvénák falai felhevülnek és elzáródnak. A seprűvénák idővel természetes módon, maguktól felszívódnak – a kezelés tehát szó szerint megfiatalítja a bőröd! Ugyan újabb seprűvénák kialakulása sajnos előfordulhat a természetes öregedési folyamatok miatt, de a lézerrel kezelt vénák már soha nem térnek vissza!

+1 A Clarity a lehető legbiztonságosabb választás

A Clarity II – más eljárásokkal szemben – a kezelt terület azonnali hűtéséről is gondoskodik, ezzel jelentősen emelve a páciens komfortérzetét, így kellemetlenségek nélkül szabadulhatsz meg a zavaró erektől!

Kérdésed van a lézeres seprűvéna kezelésről?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak neked!
Keress minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések