egészségközpont
barbie botox

Új generációs botox kezelések

A botox kezelések világa folyamatosan fejlődik, új és izgalmas trendekkel bővülve, amelyek célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék az ifjúság és szépség megőrzését. Az új generációs botox eljárások, mint a Baby botox, Meso botox és a Lip flip botox, kifinomult megközelítéseket kínálnak a ráncok csökkentésére és az arc kontúrjainak finomítására anélkül, hogy elveszítenék a természetességet. A Barbie botox pedig a Barbie film kapcsán lett egy új őrület, ami karcsúbb nyakat, vékonyabb felsőtest összhatást eredményez. Lássuk, pontosan mit is takarnak ezek a botox kezelések.

Mi az a Baby botox?

A baby botox nagyon kis dózisok alkalmazására utal, hogy finomabb, kíméletesebb eredményt érjünk el. A mikroadagolás jó választás lehet:

  • bárki számára, aki még nem ismeri a kezelést, és nincsenek mély barázdák vagy ráncok.
  • olyan pácienseknek, akik a normál adagokat nem tolerálják jól (például olyan páciensek, akiknél a homlokuk kezelése során „leesik a szemöldökük”).
  • fiatal felnőtteknek, akik meg akarják előzni a jövőbeli ráncokat

Ez a kezelés olcsóbb lehet, mint a normál botox kezelés, mivel kevesebb egységet kell hozzá felhasználni. De a Baby botox élettartama jellemzően pont emiatt kevesebb is, hiszen az adott területre a rendes dózisnál kevesebbet kap a páciens. Az eredmények fenntartása érdekében a kezeléseket kéthavonta javasolt elvégezni.

Fontos kiemelni, hogy ez a kezelés kevésbé lehet hatékony egy olyan személynél, akinek erősebb vagy mélyebb ráncai vannak. Ha a ráncok jól láthatóak, a mikro dózis nem biztos, hogy elég hatékony az izomra, különösen, ha az egy erősebb izom.

Mi az a Meso botox?

A „meso botox” vagy „micro botox” egy modern kozmetikai eljárás, amely a bőr javítására és fiatalítására szolgál. A hagyományos botox-injekciókhoz képest, amelyek a mimikai izmokat célozzák az arcon a ráncok simítása érdekében, a meso botox kisebb mennyiségű botulinum toxin A-t juttat a bőr felszíni rétegeibe és nem az izomba. Az eljárás célja a pórusok méretének csökkentése, a bőr textúrájának javítása, és a bőr faggyútermelésének szabályozása, miközben megőrzi az arc természetes mimikáját.
A meso botox nem tart olyan sokáig, mint a hagyományos botox, a folyamatos hatás érdekében kettő-négy hónapon belül további kezelésekre van szükség.

A meso botox alkalmazási területei

  • Arc: Különösen az arcon alkalmazzák, hogy finomítsák a bőr textúráját, csökkentsék a pórusok méretét, és mérsékeljék az olajos bőr okozta problémákat.
  • Nyak és Dekoltázs: Néhány esetben a nyak és a dekoltázs területén is alkalmazzák a bőr megjelenésének javítása érdekében.

Mit okoz a meso botox?

A meso botox a bőr felszíni rétegeibe történő bejuttatásával enyhén bénítja az apró izmokat, ami csökkenti a pórusok méretét és javítja a bőr textúráját anélkül, hogy befolyásolná az arcizmok mozgását vagy az arc természetes kifejezőképességét.

baby botox

Mi az a Lip flip botox?

A lip flip botox egy egyre növekvő ajaknagyobbítási trend, mely mikro dózisú botoxot használ a felső ajak izmainak ellazítására és méretének természetes hatású növelésére.
A kezelés során a botoxot az ajkak felett lévő izmokba adják, ami enyhe relaxációt okoz ezekben az izmokban. Ennek eredményeként az ajkak felső része kissé kiemelkedik, ami teljesebb és dúsabb megjelenést kölcsönöz az ajkaknak töltőanyag használata nélkül.

A lip flip segíthet azoknak, akik szeretnék növelni az ajkaik láthatóságát és javítani azok formáját, de nem szeretnének hagyományos ajaktöltő kezeléseket igénybe venni. Ez a módszer különösen alkalmas lehet azok számára, akik természetesebb megjelenést szeretnének, vagy akik aggódnak az ajaktöltők által okozott túlzott térfogatnövekedés miatt, illetve az ínymosolyon is segíthet.

A lip flip botox kezelés viszonylag gyors és minimális fájdalommal jár, a hatás pedig néhány napon belül észrevehetővé válik, bár a teljes hatás kialakulásához általában 1-2 hét szükséges. A kezelés hatása általában 2-4 hónapig tart, utána megismételhető a kívánt eredmény fenntartása érdekében.

Mi az a Barbie botox?

A Barbie botox néven népszerűvé vált legújabb orvosi beavatkozás középpontjában a vállak vannak. A mára Barbie botox néven elhíresült orvosi beavatkozás eredeti célja nem a babára hasonlítás volt, hanem a túlterhelt trapézizmok felszabadítása, amely erős nyaki fájdalmat és migrént okozhat. Nemrég azonban – a TikToknak is köszönhetően – nagyon népszerű lett és már kozmetikai műtétként is alkalmazzák a nyak megnyújtására, és a vállak méretének csökkentésére.
Amikor a botoxot befecskendezik az trapézizomba és a nyakat tartó izomba, annak megszakad a kapcsolata az idegekkel. Ahogy múlik az idő, az izom egyre gyengül, majd végül teljesen lebénul. A hatás akkor lesz teljes, ha az izom teljesen elsorvadt.

meso botox

Amennyiben szeretnéd kipróbálni ezen trendi botox kezelések bármelyikét vagy maradnál a hagyományos botox kezeléseknél, kiváló orvosaink segítenek, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb lehetőség, figyelembe véve az egyéni adottságokat és kívánságokat. Mindezt annak érdekében, hogy a legszebb, legtermészetesebb hatást érhesd el!

Gyere el hozzánk botox kezelésre!

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak neked! Keress minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések