egészségközpont
narancsbőr

Tévhitek a narancsbőrről

A narancsbőr egy olyan jelenség, ami szinte mindenkit érinthet, függetlenül életmódtól, testalkattól vagy életkortól. Még a vörös szőnyegen járva is láthatunk példákat rá: hírességek, mint Kim Kardashian és Demi Lovato nyíltan beszéltek arról, hogy őket sem kerüli el a cellulit. Ezek a beismerések segíthetnek megdönteni a tévhiteket, miszerint a narancsbőr csak túlsúlyos embereket érint, vagy hogy a tökéletes megjelenés általános és hogy az általunk tökéletes alakkal rendelkező hírességeket nem érinti. Ahogy azonban közelebbről megvizsgáljuk a narancsbőrrel kapcsolatos gyakori tévhiteket, rájövünk, hogy sokkal összetettebb a kérdés, mint gondolnánk. 

Testalkat

Sokan azt gondolják, hogy csak túlsúlyos nők küzdhetnek narancsbőrrel, de ez nem igaz. Bárkinél, testalkattól függetlenül kialakulhat cellulit, mivel a narancsbőr nem pusztán zsírfelhalmozódás, hanem a bőr alsó rétegében keletkező salakanyagok és ödéma miatt alakul ki​​. 

Luffaszivacs

Bár a luffaszivacs használata serkentheti a keringést és simábbá teheti a bőr felszínét, nem képes mélyebben hatni a cellulitre, tehát nem tünteti el azt​​. 

Torna

Sokan hiszik, hogy a rendszeres testmozgás és a sok víz fogyasztása önmagában megszünteti a narancsbőrt. Bár a testmozgás csökkentheti a zsírszövet mennyiségét, önmagában nem számolja fel azt, mivel nem közvetlenül a súly, hanem a bőr alatti zsírsejtek gyenge nyirokkeringése és a zsírelhelyezkedés jelent problémát​​. 

narancsbőr

Kardióedzés

A kardióedzés önmagában nem szünteti meg a narancsbőrt. A legjobb eredményeket az aerob és az erőnléti edzések kombinációjával érhetjük el, amelyek feszesebbé teszik az izmokat és csökkenthetik a cellulitisz láthatóságát, de nem tüntetik el teljesen​​. 

Fogyás

A fogyás nem garantálja a narancsbőr eltűnését. Néha a fogyás során bekövetkező bőrlazulás éppen ronthat a bőr megjelenésén, különösen, ha nagy mennyiségű bőr lazul meg​​. 

Genetika és öröklődés

A cellulit kialakulása összefüggésben állhat a genetikával, a hormonokkal és a nemmel. A helyes táplálkozás, a testmozgás, és a megfelelő termékek használata csak bizonyos szintig segíthetnek, hiszen a genetikát nem tudjuk befolyásolni​​. 

Plasztikai sebészet

Bár a plasztikai sebészeti beavatkozások, mint a zsírleszívás, látszólag csökkenthetik a narancsbőr jelenlétét, ezek általában csak átmeneti megoldásokat kínálnak, és nem szüntetik meg hosszú távon a cellulitot. Ez a beavatkozás valójában még ronthat is a cellulit megjelenésén, mivel egyenetlenebbé teheti a testben lévő zsírok elhelyezkedését.

Narancsbőr elleni krémek

A bőrfeszesítő krémek, narancsbőr elleni krémek sem képesek megszüntetni a narancsbőrt. Bár bizonyos klinikai vizsgálatok szerint a receptre kapható retinol tartalmú termékek javíthatják a bőr megjelenését, mivel megvastagítják a bőrt, a cellulit eltüntetésére nincsenek csodaszerként működő készítmények​​.

narancsbőr elleni krémek

De akkor mégis mi a megoldás a narancsbőr eltüntetésére?

A narancsbőr teljes eltüntetésére nincs egyetemes megoldás, mivel több tényező is befolyásolja a cellulit kialakulását és megjelenését és így a narancsbőr kezelése is egy komplex folyamat. A leghatékonyabb megoldás mégis egy kombinált megközelítés lehet, amely magában foglalja az egészséges táplálkozást, a rendszeres testmozgást (különösen az erőnléti edzéseket), a hidratálást, valamint a szakemberek által ajánlott kezeléseket, mint a lézeres kezelések vagy a rádiófrekvenciás terápia. 

Fontos a realisztikus elvárások megértése és elfogadása, hogy a narancsbőr egy természetes jelenség, amely szinte minden nőt érint valamilyen formában. 

A Szegi Medical Center széles körű lehetőséget kínál a narancsbőr eltüntetésére, a legmodernebb berendezések segítségével. Ezek az eszközök a legújabb technológiákat alkalmazzák a bőr simaságának helyreállításában és a cellulit csökkentésében. A kezelések személyre szabottak, és szakértő csapatunk garantálja az eljárások sikerességét. 

narancsbőr

Ismerje meg narancsbőr elleni kezeléseinket

bodyfx

A Body FX az első és egyetlen olyan non-invazív narancsbőr kezelő és testkontúrozó technika, mely tartósan elpusztítja a zsírsejteket és a bőrt is feszesíti. Egyidejűleg használ rádiófrekvenciás energiát, mélyszöveti felmelegítést és vákuumnyomást a zsírszövet célzott megolvasztására, a bőr feszességének növelésére és a narancsbőr csökkentésére. 

morpheus8

A legújabb és egyik legfejlettebb minimál-invazív technológia, amely kombinálja a mikrotűs stimulációt a rádiófrekvenciás hőenergiával, így képes bejutni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol elősegíti a kollagén és elasztin termelődését, valamint a zsírsejtek célzott kezelését, ezáltal jelentősen csökkentve a narancsbőr megjelenését és javítva a bőr tónusát és textúráját. Az USA első számú kedvenc kezelése.

 

venus legacy

Egyedülálló non-invazív multipoláris rádiófrekvenciás technológiájának köszönhetően a kezelés mélyen a bőr alá hatolva serkenti a kollagén és az elasztin termelődését, miközben a vákuum és pulzáló elektromágneses mezők kombinációjával javítja a vérkeringést és a bőr alatti szövetek oxigénellátását, ezáltal csökkenti a cellulit megjelenését és fokozza a bőr feszességét.

Le akar számolni a narancsbőrrel?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések