egészségközpont
bőrápolás

Furcsa tények a bőrrel kapcsolatban

Bőrünk nélkül bizonyára nem tudnánk létezni, hiszen ez a védőpajzs testünk belső szervei, az izmok és a külvilág között. Három rétege van: az epidermisz, a dermisz és az ezek alatti kötőszövet. Ezeket a tényeket bizonyára sokan ismerik.

Léteznek azonban olyan tudnivalók is testünk legnagyobb szervével kapcsolatban, amelyek épp olyan meghökkentőek, mint amilyen kevesen tudnak róluk!

Érdekességek a bőrről

  • Testtömegünk körülbelül 15%-át bőrünk teszi ki. Ha belegondolunk, így máris nem olyan rémisztő a mérlegre állni. Főleg, ha számításba vesszük azt is, hogy a többi szervünknek és csontunknak is van súlya!
  • Bőrünk a talpunkon a legvastagabb (nagyjából 1,5 milliméter). Hiába itt a legvastagabb, mégse véd meg bennünket a borzalmas fájdalomtól, amikor véletlenül egy darab Legóra lépünk.
  • A bőrsejtek folyamatosan cserélődnek; percenként 30.000-40.000 sejtet jelent ez!
  • Egy átlagos emberről hetvenéves koráig feltehetően közel 50 kg bőr hámlik le.
  • A lakásban szálló por nagy része valószínűleg lehámlott bőr.
  • A bőr minden négyzetcentiméterén körülbelül 5 millió (szerencsére nagyrészt jótékony) baktérium él.

Ez csupán néhány szórakoztató érdekesség a bőrrel kapcsolatban. Amennyiben kérdése merül fel a témával kapcsolatban, vagy bőrproblémái adódnak, bőrgyógyászaink a rendelkezésére állnak!

Kérdése van a bőrápolásról?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak Önnek! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések