egészségközpont
szépségtrükkök

Otthoni szépségtrükkök, amelyek több galibát okoznak, mint jót

Az internet az információk kifogyhatatlan tárháza, bármilyen témáról is legyen szó. Ez a szépségápolásra különösképp vonatkozik: még mindig nagyon felkapottak az otthoni, „csináld magad” típusú szépségápolási módszerek, trükkök.

Vigyáznunk kell azonban ezekkel a módszerekkel, mivel zömükkel könnyen kárt okozhatunk magunkban. Ha ezek közül eddig bármelyiket használta, jobb, ha felhagy vele!

  • Fogkrém a pattanások ellen

A bőrünk egész hónapban tiszta, mint a tavaszi égbolt, majd egy különleges esemény előtti estén megjelenik az arcunkon egy hatalmas pattanás. Mindenkivel előfordult már ez, persze ilyenkor semmilyen erre való termék nincs otthon. Gyakran olvasni, hogy vészhelyzet esetén a fogkrém baktériumölő és szárító hatása miatt jó megoldás pattanás eltüntetésére. Jobban tesszük azonban, ha a fogkrémet csak fogmosásra használjuk, mivel túlzottan kiszáríthatja a bőrt, ezzel csak rontva a helyzeten.

  • Szempillagöndörítő felmelegítése

Sajnos nem mindenkit áldottak meg az égiek hosszú, íves pillákat. Csalni így is lehet – szempillaspirállal és szempillagöndörítővel. Van, akinek még ez sem elég, így a szempillagöndörítőjét hajszárítóval, vagy ami még veszélyesebb, öngyújtóval melegíti fel, hogy még tartósabb legyen a hatás. Már kapható melegíthető szempillagöndörítő, úgyhogy az otthoni megoldások helyett inkább szerezzünk be ebből egyet. Mindenki hosszú szempillákra vágyik, de nem éri meg értük égési sérülést szerezni!

  • Hajlakk sminkfixálóként

Igen, jól olvasta. Bár elsőre furcsának tűnhet, ez egy régi, sokak által használt praktika. Már kevésbé gyakori, mégis vannak még olyan nők, aki a hajlakkra esküsznek, ha szeretnék, hogy sminkjük egész nap a helyén maradjon. Mondanunk sem kell, miért veszélyes ez: magas alkoholtartalma, illetve a benne lévő különböző kémiai anyagok miatt a hajlakk még a hajunknak sem tesz jót hosszútávon, a bőrt pedig meglehetősen kiszárítja és érzékennyé teszi. Ha szeretnénk, hogy sminkünk tökéletes maradjon egész nap, használjunk az erre a célra kifejlesztett sminkfixáló permetet!

  • Citrom pattanások és sötét foltok ellen

Attól még, hogy valami természetes, nem biztos, hogy az arcunkra kell kenni. Magas savtartalma miatt a citrom leve irritálhatja és kiszáríthatja a bőrt. Ráadásul a citrom leve fototoxikus, így, ha használata után kimegyünk a napfényre, az ultraviola sugarak hatására még jobban sérül a bőr. Inkább maradjunk a bőrgyógyászatilag tesztelt termékeknél!

A lista gyakorlatilag végtelen, így megállunk a negyedik pont után. A legjobban akkor cselekszünk, ha kikérjük egy szakember, például bőrgyógyász, vagy kozmetikus véleményét és úgy teszünk a szépségünkért, hogy az valóban csak jó hatással legyen egészségünkre.

Kérdése van szépészeti kezeléseinkről?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések