egészségközpont
narancsbőr

Instagram-szűrő narancsbőr ellen? A magyar nők 27 százaléka már kipróbálta

755 fő részvételével kutatást készítettünk, melyből kiderült, hogyan érinti a magyar nőket a narancsbőr.

1001 okot találhatunk arra, hogy elégedettek legyünk a külsőnkkel, mégis elég egy kis narancsbőr ahhoz, hogy kevesebb önbizalommal vágjunk neki a strandszezonnak. Hiába a sok-sok önelfogadásra buzdító kezdeményezés, a cellulit még mindig rengeteg nőnek okoz szorongást a mindennapokban – derült ki a kutatásunkból júniusi online kutatásából, melyben 755 főt kérdeztünk meg arról, hogyan viszonyulnak a narancsbőrhöz.

A válaszadók többségénél 18-25 éves korban jelentkezett legelőször a cellulit, amit leginkább a helytelen étkezési szokásokra és a mozgásszegény életmódra vezettek vissza, mintsem genetikai adottságokra. A narancsbőr témája olyannyira foglalkoztatja a magyar nőket, hogy 52,7 százalékuk nap mint nap szemügyre veszi a tükörben a problémásnak vélt területeket.

Bár a többség elzárkózik attól az állítástól, hogy takargatni kellene a narancsbőrt, a gyakorlatban mégis számos példát lehet látni erre.

Jöjjön el hozzánk konzultációra!

Amennyiben nem tudja, mi okozhatja a narancsbőrt, keresse fel szakembereinket, akik elvégzik a szükséges vizsgálatokat, és felállítják a diagnózist!

A kitöltők 75,7 százalékával például előfordult már, hogy narancsbőrük miatt nem vettek fel egy számukra igen tetszetős ruhát, 45,5 százalékuk pedig inkább lemondott a strandolásról, mintsem mások is lássák, hogy érintettek ebben a problémában.

Ami ennél is megdöbbentőbb volt, hogy a megkérdezettek egy része még arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy vélt szépséghibájuk virtuális térben is láthatatlan maradjon ismerőseik előtt: a válaszadók 27,2 százalékával már megesett, hogy különböző szűrőkkel, képszerkesztéssel próbálták palástolni narancsbőrüket a közösségi oldalakra feltöltött képeiken.

Felmérésünk során egy igen érdekes szépség-paradoxont tárt fel: a megkérdezettek 48 százaléka teljes mértékben egyetértett azzal, hogy a nők narancsbőrösen is lehetnek vonzóak, ám amikor arról kérdezték őket, hogy a testükön található narancsbőr befolyásolja-e szépségüket, csaknem 50 százalékuk válaszolta azt, hogy csúnyának érzik magukat a cellulit miatt.

A kutatás többek között arra is rámutatott, hogy a nők saját maguk legnagyobb kritikusai: 96 százalékuk kizárólag saját elvárásaik miatt szeretnének megszabadulni a cellulittól, nem pedig külső nyomásra. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a kitöltők 34,5 százalékát már érte kritika narancsbőre miatt.


„Amikor a narancsbőrről beszélünk, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy jóval többről van szó, mint egy esztétikai problémáról. A kutatással az volt a célunk, hogy rávilágítsunk arra, hogy nem elég arról szót ejteni, hogyan lehet megszabadulni a cellulittól, hanem igenis fontos ismernünk az érintettek narancsbőrrel kapcsolatos érzéseit is. Ezek ismeretében sokkal megértőbben viszonyulhat mindenki azokhoz, akiknek tényleg nagy terhet jelent a narancsbőr – Nagy Szilárd, Szegi Medical Center, Ügyvezető igazgató

Kérdése van az narancsbőr kezelésről?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések