egészségközpont
stria kezelés

Valóban tud mindent a striákkal kapcsolatban?

Fogadjunk, hogy bebizonyítjuk ellenkezőjét!

A nők 90%-ának van, férfiak és sportolók bőrén is megjelenik, és tigris-, vagy zebracsíkokra emlékeztet. Mi az? Igen, a striákról, vagy hétköznapibb nevén a terhességi csíkokról beszélünk. A legtöbb tudnivalót szinte mindenki ismeri velük kapcsolatban, de hallott már az alábbi érdekességekről?

 • Kétféle létezik:
  Striae rubra: a friss, rózsaszín, lila vagy piros színű – könnyebben halványítható.
  Striae alba: a régebbi, fehér vagy ezüstös, amelyek sebhelyként maradnak a bőrön.
 • Betegségek és gyógyszerek is okozhatják:
  A Cushing’s-, Marfan-, és Ehlers-Danos-szindrómák is lehetnek okozói. Előbbi a hormonok túlképződése, utóbbi kettő pedig a bőr gyengülése miatt tehet a striákról. Gyógyszerek (főleg szteroidok) hatására is kialakulhatnak.
 • Kialakulásuk megelőzhetetlen:
  Szinte mindenre igaz, hogy a megelőzés hatékonyabb az utólagos kezelésnél. Kivéve a striáknál. A nők hormonháztartása könnyen felborulhat, amit előre nem mindig lehet megjósolni. Ennek hatására hirtelen hízás is bekövetkezhet, amitől a bőr alsó rétegei könnyedén megrepednek. Lassú, kontrollált hízás közben, illetve a terhesség elején tudjuk lecsökkenteni kialakulásukat, ha megfelelő bőrápoló termékeket használunk már a kezdetektől.
 • Fiatalabb kismamáknál gyakrabban fordul elő: 
  A fiatal bőr rugalmasabb, de ugyanakkor feszesebb is, így sokkal könnyebben reped, mint az idősebb kismamák bőre.
 • Eleinte könnyen viszkethetnek:
  Amikor megreped a bőr, azonnal elkezdi magát újra felépíteni, ami viszketést okozhat. Ha belegondolunk, felületi sebeink is gyakran viszketnek. Vakarás helyett inkább hidratáljunk ilyenkor!

Amit ebből leginkább kiemelhetünk az az, hogy a striák a nő (vagy éppen férfi)lét természetes velejárói, elkerülni őket pedig szinte lehetetlen. Akkor mi a teendő velünk kapcsolatban? Egy könnyebb és egy nehezebb megoldás létezik:
Nehezebb: Próbálja meg elfelejteni őket

Könnyebb: Vegye igénybe lézeres striakezelésünket! Kombinált technológiánk lehetővé teszi, hogy azonnal látszódjon a változás, 3-5 alkalom után pedig szinte láthatatlanná váljanak a striák. Tegye meg az első lépést a striáktól mentes bőr felé, és vegye fel velünk a kapcsolatot egyik elérhetőségünkön!

A stirák eltüntetése lehetséges?

Igen! A klinikánkonk elérhető lézer alapú rádiófrekvenciás, masszázzsal kombinált kezelés egyedülállóan hatékony és biztonságos megoldást nyújt a striák kezelésében. Kombinált technológiánk lehetővé teszi, hogy azonnal látszódjon a változás, 3-5 alkalom után pedig szinte láthatatlanná váljanak a striák. Tegye meg az első lépést a striáktól mentes bőr felé, és vegye fel velünk a kapcsolatot egyik elérhetőségünkön!

Jelentkezzen be lézeres stira kezelésre!

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak Önnek! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések